Falusi turizmus

falusiturizmus01.jpg

A tömegturizmus elterjedésével párhuzamosan alakult ki az igény a csendesebb, békésebb pihenési lehetőségek iránt. Komoly népszerűségre tettek szert a turizmus lágyabb formái, mint pl. a falusi turizmus. Ez a tendencia országunkban is megfigyelhető, a hazai turisták is növekvő számban veszik igénybe a falusi turizmus kínálta lehetőségeket.

 

A természet adta nyugalom és csend adta környezetben falusi szálláshelyeket kínálunk.

A nagy városközpontok zsúfoltságával, anonimitásával, sebességével szemben a városlakók egyre inkább kezdik előnyben részesíteni a nyugalmat, az emberek közvetlenségét, a természettel való kapcsolatot. A tiszta, nyugodt falusi környezet, az egészség megőrzését és visszaszerzését célzó szolgáltatások széleskörű fejlesztése különösen vonzóvá teszi a falusi turizmus igénybevételét azok számára, akik a mai rohanó és szennyezett világunkban az egészséges életmód és aktív turizmus lehetőségeit keresik.


A falusi turizmus, a falusi szálláshely legfőbb jellemzői, előnyei a családias hangulatú vendéglátás, a természet közelsége, az egészséges táplálkozás, a mozgás, sport- és rekreációs programok. Ugyanakkor a népi hagyományok, kézművesség, a vidék kultúrájának megismerése lelki, szellemi gazdagodást ígér. Kedveltségének titka nagyrészt abban rejlik, hogy a falusi turizmus vendége személyre szóló kiszolgálást kap.

Vissza | Nyomtatás | Lap tetejére