Látnivalók

templombanner

Templom

A város központi terén áll a Boldogságos Szűz Mária tiszteletére felszentelt késő barokk stílusú római katolikus templom, amelynek elődjét 1743-ban vesszőből és sárból a tószegi telepesek kezdték építeni. 1761-ben új, már szilárd anyagból készült templom építésére került sor. Jelenlegi alapformáját 1809-ben érte el, a hossza: 50 méter, szélessége 21 méter.  A templom  különlegessége, hogy a főbejárata nem a 42 méter magas torony alatt található.

tajhatbanner

Tájház

A tájház Kiskunmajsa egyik legrégebbi építészeti emléke. Az 1850 körül épült nádtetős, három osztatú, közép padkás, szabadkéményes építmény a Kiskunság jellegzetes népi-építészeti emléke a XVI. századtól.

Nyitva tartási időben tárlatvezetés. Igény szerint népi kismesterség bemutató, népi hangszer bemutató, népzene, táncház, népi játékok, kenyérsütés.

56osbanner

56-os Múzeum

A Szeged felé vezető úton, 4 km-re  található a várostól, az ország első és mindmáig egyetlen „ötvenhatos“ múzeuma, melyet Pongrátz Gergely, a Corvin-köz legendás főparancsnoka állított saját erőből 1956 hőseinek. A múzeumban eredeti tárgyi emlékek, zászlók, képzőművészeti alkotások láthatók melyek nagy részét az egykori bajtársak ajánlották fel. A múzeum épülete egykoron oktatási intézmény volt. A múzeummal szemben kápolna épült 1956 valamennyi áldozatának tiszteletére.

Vissza | Nyomtatás | Lap tetejére