Szervezett programok

BUGACPUSZTA:

Lovasbemutató, kocsikázás, lovaglás, élőtanya látogatás, pusztaolimpia, őshonos állatok és növények, karikás csárda tradiciónális magyar konyhával, vendégházak, céges rendezvények, esküvök, leány- és legénybúcsúk, grillparty.

ÓPUSZTASZER:

A szeri pusztán gyönyörű természeti környezetben létesült nemzeti emlékhely több napra szoló élményt, látnivalót, programot kínál az egész családnak. Szolgáltatásaik által élményszerűen, kézzelfoghatóan tapasztalhatják meg történelmünket, gazdag hagyományainkat, miközben mindvégig a pihenésé és a kikapcsolódásé a főszerep.

Látnivalók: Rotunda körépület, Csere-jurták, Monostor, Skanzen, Nomád park, Árpád -emlékmű.

TARTÓS SZEGFŰ TANÖSVÉNY:

A Bodogláron kiépített tanösvény a fokozottan védett növény és élőhelye bemutatása célából készült. A látogatók megismerhetik a növény fennmaradását veszélyezetető tényezőket és az ezek kivédésére szolgáló ternézetvédelmi tevékenységeket. 

A homokfelszín és a növényvilág védelme érdekében megépített tanösvény pallósora mintegy 500 méter hosszan kanyarog a borókás- nyárasok, fekete fenyők és a tartós szegfű állományok mentén, egészen a bugactetőn felépített megfigyelő toronyig.

 

Vissza | Nyomtatás | Lap tetejére